Σαν σήμερα 22/12: Γεννήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”
Πως να φτιάξεις το κοκτέιλ του χειμώνα
Ο χειμώνας θέλει κρασί και πιο συγκεκριμένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Η συνταγή αυτή βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη με διαφορετικές ονομασίες και τρόπους σερβιρίσματος.
Στην Γερμανία και την Αυστρία υπάρχει ως Glühwein. Υπάρχει, συνήθως σε υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές και περιλαμβάνει μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, και πορτοκάλι.
Στην Ιταλία θα το βρεις στα ίδια μέρη σαν Vin Brulé . Όμως, η συνταγή της επιτυχίας είναι πάντα ίδια!
Στην επόμενη συγκέντρωση της παρέας ή στο οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις και να κερδίσεις κάθε καλεσμένο, με αυτό το ποτό.
Τα υλικά:
- Κόκκινο Κρασί 750 ml
- Νερό 250 ml (προαιρετικά)
- Ζάχαρη 110 g
- Πορτοκάλι 1-2
- Μήλο 1-2
- Κανέλα (στικ) 1
- Γαρίφαλα 1-2
- Αστεροειδής Γλυκάνισος 1-2