Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

5 πανεύκολα brunch να φτιάξετε στο σπίτι.

 5 πανεύκολα brunch να φτιάξετε στο σπίτι.

Ναι είναι πολύ fun να βγεις με την παρέα σου ή το φλέρτ για brunch, ιδιαίτερα όταν δεν μπορείτε να καταλήξετε στο τι θέλετε να φάτε, όμως δεν είναι πάντα εφικτό. Κάποια μέρα μπορεί να θέλετε να ξυπνήσετε πιο αργά και τα μαγαζιά σερβίρουν brunch συγκεκριμένες ώρες. Μην ανησυχείτε όμως, σας έχουμε την λύση με 5 brunch που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι, όποια ώρα της μέρας θέλετε.

1. Αυγοφέτες

Η πιο κλασσική και απλή συνταγή, θα χρειαστείτε μόνο αυγά ψωμί και γάλα, και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε για το γαρνίρισμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε αλμυρά είτε γλυκά, όπως και να έχει θα είναι νόστιμα. Απογειώστε την συνταγή χρησιμοποιώντας brioche αντί για κανονικό ψωμί.

French toast

2. Βρώμη στον φούρνο (Baked Oatmeal)

Φτιάχνετε την βρώμη με τον απλό, καθημερινό σας τρόπο και ύστερα την τοποθετείτε απλά σε μια φόρμα και είναι έτοιμη για τον φούρνο. Μπορείτε να προσθέσετε ότι topping θέλετε. Αν είναι κάποιο φρούτο θα ήταν προτιμότερο να προστεθεί πριν το ψήσιμο, για να ψηθεί ομοιόμορφα με τη βρώμη. Το ψήσιμο στο φούρνο δίνει μια ιδιαίτερη υφή και την κάνει πιο κρεμώδη.

baked oatmeal

3. Φινλανδική Τηγανίτα ( Pannu Kakku)

Ακούγεται περίπλοκο αλλά δεν είναι. Πρόκειται για τη ζύμη μιας κανονικής τηγανίτας, η οποία τοποθετείται σε μια φόρμα που περιέχει από πριν ζεστό, λιωμένο βούτυρο, και ύστερα ψήνεται στο φούρνο.  Το αποτέλεσμα είναι ανάμεσα σε pancake και κέικ ταψιού, το οποίο πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη και σερβίρεται σε κομμάτια.

Finnish pancake

4. Shakshuka

Περσικής προέλευσης πιάτο, είναι ουσιαστικά τηγανητά αυγά ψημένα σε μια κόκκινη σάλτσα με πιπεριές και μπαχαρικά. Πασπαλίζεται με φέτα τριμμένη. Πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

shakshuka

5. Κρέμα Σιμιγδαλένια ( Mannaya Kasha)

Ένα πανεύκολο γλυκό brunch, το οποίο απαιτεί μόνο τρία υλικά: Σιμιγδάλι, γάλα και ζάχαρη. Το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη προστίθενται  σε γάλα που έχει βράσει και ανακατεύεται μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή. Σερβίρεται με βούτυρο και κάποιο φρούτο αν θέλετε. Πάντως παραδοσιακά τρώγεται σκέτο.

simolina porridge

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *