Σαν σήμερα 23/12: Η ” 17 Νοέμβρη” δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA, Ρίτσαρντ Γουέλς.
Ντοματοκεφτέδες που θα σε τρελάνουν
Έλα, παραδέξου το: θα ήθελες τώρα να είσαι σε ένα ήρεμο ταβερνάκι μπροστά από τη θάλασσα με καλή παρέα, ουζάκι και… κάτι για τσίμπημα. Μπορεί να μη μυρίζει πάντα καλοκαίρι, αλλά με τη συνταγή για ντοματοκεφτέδες που έχουμε, θα σου’ ρθει σίγουρα μια αίσθηση ζεστασιάς, Ελλάδας και γιαγιάς.
Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη που ξεμπερδεύεις μέσα σε λίγη ώρα από το μαγείρεμα της ημέρας. Προτείνουμε να συνοδεύσεις με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, ξεροψημένο ψωμί με ρίγανη και λάδι και, άντε, σου επιτρέπουμε, βάλε και το ουζάκι που λέγαμε από δίπλα.
Τι θα χρειαστείς για τους ντοματοκεφτέδες
- 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- 1 αυγό
- Πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- Λίγο αλεύρι
- Φέτα
- Ό,τι άλλο τυρί τριμμένο θέλεις
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβεις τις ντομάτες σε καρέ και τις βάζεις σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτεις τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σου (μαϊντανό, δυόσμο, πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι) και στη συνέχεια σπας το αυγό. Ρίχνεις τη φέτα, το τριμμένο τυρί και το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μπορείς να βάλεις το μείγμα σου για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο. Έτσι θα αποκτήσει μορφή και θα σφίξει η ζύμη σου παραπάνω. Ρίχνεις ηλιέλαιο στο τηγάνι και βάζεις μια κουταλιά της σούπα από το μείγμα για κάθε ντοματοκεφτέ. Τους γυρνάς και voila- έχεις το νοστιμότερο γεύμα για μεσημέρι ή ακόμη και για να προσφέρεις σε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής. Όνειρο!
Και επειδή η ντομάτα είναι βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής, διάβασε εδώ τα πολλαπλά οφέλη της!